Föreställning "Hälsosamt Presterande"

Många upplever att de krav vi ställer på oss själva och varandra ökar, utan att vi valt att det ska bli så. Vi vill lyckas med mycket och behöver prestera för att existera! Vi vill lyckas, få uppmärksamhet och bli bekräftade för det vi gör. Men bestämmer prestationen vårt värde? Snabbt svarar vi nej, för att i nästa stund klanka ner på oss själva när vi inte lyckas. Allt för många blandar ihop sitt värde som människa med sin prestation och gör sig sårbara då livet även bjuder på motgångar.

Linda Nederberg har rötterna i Tärnaby och bor nu i Umeå. Hon är en av alla dem som under en lång tid lät prestationen bestämma hennes värde. Det var först när hon inte längre orkade, hon fick syn på sin orimliga kravbild. "Du måste vara bäst, du borde klara mer och får inte misslyckas". Viljan att leva försvann och en lång resa började, från att vara en tvångspresterare till att kunna prestera avslappnat och känna sig nöjd. Numera kan Linda både se och glädjas över egna och andras framgång. Självbiografin "från Överlevarlandet till Livslevarlandet" beskriver hennes resa på ett direkt sätt.

Ta del av en föreställning som hjälper dig att:

  • bli medveten om egna krav och konsekvenser
  • känna nöjdhet fastän det går att prestera bättre
  • värdera dig själv högt, oavsett hur du presterar

Upplägg

Föreställningen innehåller dramatiseringar från Lindas livsresa, tankeväckande frågor och igenkännande exempel. Upplägget bygger på metoden lösningsfokus, skisser och symboliska naturbilder. Linda uppskattas för sitt kroppsspråk, sin energi och sitt starka engagemang.

Tid, plats och pris

Umeå X månad, 18.30-21.00 inklusive fruktpaus, plats meddelas senare. Pris: 200kr, 100kr för studenter, 50kr för dom som behöver.

Anmälan

"Berörande och inspirerande!

Ta chansen och ta del av föreställningen Hälsosamt Presterande"

Sara Winqvist, Umeå